20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Sekaná pečeně plněná vejci

Název Množství a jednotka
mleté maso 750 g
slanina (špek) 50 g
cibule 1 ks
vejce 5 ks
houska 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
brambory
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Mleté maso promícháme se zbylými 2 vejci, osolíme, opepříme, přidáme housku namočenou v mléce (vymačkanou) a zahustíme strouhankou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu a dobře promícháme - hněteme rukama alespoň pět minut, aby nám vznikla pěkně celistvá hmota. Ze směsi uděláme plát, který poklademe uvařenými oloupanými vejci, posypeme pažitkou, zabalíme, sekanou po všech stranách v pekáčku opečeme na sádle, povrch pak potřeme bílkem, posypeme kmínem, podlijeme troškou vody a za občasného podlití výpekem upečeme. Podáváme s brambory.


Další fotografie
 


RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharská pomazánka

Postup: Maso z rybí konzervy dáme do misky a vidličkou rozmačkáme na malé kousky. K... zobrazit recept

RECEPTY

Losos ve slaninovém kabátku

Postup: Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli... zobrazit recept

RECEPTY

Brusinkové marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru svaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Slavnostní bábovka

Postup: Ve větší míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a cukr. Přidáme sůl,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...